Miami Whisky Mash

Miami Whisky Mash

Miami Whisky Mash – ett projekt som helt och hållet fokuserar på whisky av alla dess slag. Syftet är att sprida kunskap om drycken i Miami och samtidigt frälsa nya whiskyälskare. Miami Whiskey Mash kan liknas vid en festival och hålls årligen med flera olika event i festivalen.

Här kan du smaka på whisky från bland annat Irland, Skottland, Kanada, Japan och USA. Den som köper biljetter till festivalen kan avnjuta av obegränsad provsmakning av de många sorterna. Nästa tillfälle som Miami Whisky Mash hålls är i mars 2018 och du bokar hotell på www.hotellmiami.se.

Event

Flertalet events hålls under festivalen. Till exempel har du möjlighet att gå på seminarium, där du kan lära dig mer om whiskyns historia, hur den tillverkas och hur den dricks idag. Att höra bakgrunden kring de olika sorterna ger dig en bättre grund att stå på när du väl provsmakar.

Förutom seminarium hålls även whiskymiddagar, där du serveras god mat med tillhörande, passande whisky. Därutöver finns flera Happy Hour’s och livejazz – en kombination många whiskyälskare säkerligen inte tackar nej till.

Whiskys

Miami Whisky Mash serverar många destilleriers whisky på sina events. Mer välkända märken som Glenfiddich, Knob Creek och The Famous Grouse märks, men även whisky från mer obskyra destillerier går att få tag på. Till exempel serverar de följande:

  • Anrika Berentzen grundades i Haselünne, Tyskland, i mitten på 1700-talet som ett småskaligt destilleri. Idag ser det dock annorlunda ut. ”Berentzens hus” arbetar idag med destillering på mycket stor skala.
  • Maker’s Mark. Maker’s Mark är en whisky som troligen är lika känd för sina flaskor som den är för sin smak. Flaskorna har en karakteristisk utformning med det speciella, röda vaxlocket som täcker halsen. Den tillverkas i Kentucky i USA.
  • Old Forester. Den här tillverkas, i likhet med Maker’s Mark, i Kentucky i USA. Old Forester är idag den Bourbon som funnits längst på marknaden (uppskattas till ungefär 146 år). Därtill var Old Forester den första whiskyn att säljas uteslutande i särskilt slutna buteljer.

Biljetter

Den som vill ha biljetter till Miami Whiskey Mash bör vara ute i god tid. Senaste upplagan av festivalen sålde slut. Förra året fanns två typer av biljetter, VIP och General. I VIP-biljetten ingick, förutom snittar och cigarrer som även ingick i General, ett fint whiskyglas, särskilda whiskysorter och möjligheten att komma in en timme tidigare än alla andra. Den som planerar en resa hit får se till att boka i god tid, oavsett vilken biljettyp man väljer.