Nya produkter från Mackmyra!

Whiskyfatslagrad öl, whisky blandad med hjälp av artificiell intelligens (AI) och grillspån av gamla whiskyfat! Svenska whiskybränneriet Mackmyra går från klarhet till klarhet med sin produktutveckling så här lagom till 20-årsjubileet!

Mackmyra Derailed Bourbon Bock

Tillsammans med skånska ölbryggeriet Brygghuset Finn har Mackmyra skapat en öl de kallar Derailed Bourbon Bock! Det är en Dubbelbock i tysk stil som Finn har låtit lagras på gamla whiskyfat från Mackmyra. Just fatlagring av öl är en het trend bland olika hantsverksbryggerier nuförtiden. Resultatet blir oftast väldigt bra, med alkoholstarka mörka öl som slutresultat. Ölen får en härlig djup röksmak av ekfaten. Har faten tidigare innehållit whisky blir ju såklart smaken extra exklusiv. Vad som är riktigt intressant med samarbetet mellan Mackmyra och Brygghuset Finn är att faten sedan tar “ett varv till” och får lagra whisky igen! Så då får vi whiskylagring på ölfat på whiskyfat!

AI-whisky: Mackmyra Intelligens

Blir man smart av att dricka whisky? Nej, så enkelt är det inte. Namnet Intelligens syftar på att bränneriet låtit ta fram världens första AI-framställda whisky. AI står för Artificiell Intelligens, alltså när en dator får tänka självständigt och fritt! Det är tillsammans med det finska teckföretaget Fourkind och Microsoft som Mackmyra plockat fram receptet till denna whisky. Det ska bli spännande att se vad som sker när gammal tusenårig tradition möter modern teknik! 

Mackmyra grillspån 

Bränneriet låter minsann inget gå till spillo! De har kommit ut med en spännande produkt som sätter extra krydda på maten! Mackmyra har strimlat ner gamla uttjänta whiskyfat som tidigare lagrat whisky. Spånet har en framträdande doft av Mackmyra Whisky. När du grillar med dessa spån så får maten en extra fyllig härlig röksmak. Du behöver en kolgrill med lock för att lyckas på bästa sätt.  

Tänd grillen som vanligt och vänta på den perfekta glöden. Under tiden så tar du en näve grillspån i en bunke och fukta med vatten. När glöden är klar för grillning så täcker du den med ett tunt lager av dessa fuktiga grillspån. Grilla med locket på, men med öppna ventiler! Det blir underbart gott!