Whiskyfestivalen i Manchester

Whiskyfestivalen i Manchester

Årligen flockas mängder av whiskyälskare från världens alla hörn till Manchester. Här hålls The Manchester Whisky Festival, där besökarna kan avnjuta ett mycket stort urval av olika whiskysorter. Det här året finns fler sorter än någonsin representerade, berättar Manchester Evening News.  

Det är i Great Hall i Manchesters stadshus som festivalen kommer att hållas. I biljettpriset ingår provsmakningar på över hundra olika whiskytyper. För de riktigt inbitna whiskyälskarna finns sällsynta och exklusiva smaker att testa på, mot en extra kostnad. För de flesta räcker dock de hundra olika smakerna som ingår i priset för biljetten.

Förra året besökta över 1 500 personer festen – hur många det blir i år återstår att se. Klart är i alla fall att det kan finnas en del whiskeyintresserade svenskar som överväger en weekendresa till den brittiska staden.

Besökarna får blanda sin egen drink

Flertalet evenemang kommer att hållas under festivalen. Till exempel får besökarna möjlighet att besöka ett blending lab och blanda sin egen drink efter tycke och smak. Därutöver finns till exempel också en workshop för nybörjare, där man introduceras till whiskyvärlden och får lära sig mer om den. Dessutom finns en cocktail-workshop där besökarna får lära sig att blanda egna, klassiska cocktails på whisky.

Många nyheter under 2017

Evenemangen och de workshops som nämndes i stycket ovan är alla nyheter för 2017 års upplaga av festivalen. Eddie Ludlow, som är grundare, säger till Manchester Evening News att 2017 ska bli det bästa året hittills för festivalen. Han påpekar att fokus ligger på att det ska finnas något spännande och innovativt för besökarna att uppleva. Händelserna på festivalen är exempel på detta.

När Eddie inte har fullt upp med whiskyfestivalen arbetar han med The Whisky Lounge, ett företag han själv grundat. Företaget håller bland annat i provsmakningar och anordnar andra typer av aktiviteter. Aktiviteter som innehåller whisky på ett eller annat sätt, såklart.

Ta sig hit

Den som funderar på att ta sig hit kan glädja sig åt goda kommunikationer. Åker man från Arlanda krävs normalt visserligen en mellanlandning för att sig fram, men hittar man avgångar som matchar varandra tar det inte alltför lång tid.

Från flygplatsen till Town Hall är det endast 20 minuters resa med bil. Stadshuset ligger dessutom centralt, med flera hotell i närheten. Vill man inte hyra bil kan man ta sig från flygplatsen in till staden tämligen enkelt. Fram till stadshuset tar det ungefär 40 minuter från flygplatsen med kollektivtrafik.